Mare, een meisje uit twee werelden

Mare, een meisje uit twee werelden

Mare is het verhaal van een meisje dat twaalf jaar wordt en in de oertijd leeft. Haar verjaardag wordt niet gevierd. Ze herinnert zich een verjaardag in de moderne wereld met cadeautjes en een moeder die bloempjes in haar krullen vlocht. Ze begint te beseffen dat ze in twee werelden leeft. Mare kan dit geheim met niemand delen. Wie zou haar geloven?
In de oerwereld is ze bang voor de wilde paarden die soms door het tentenkamp razen. Ze herinnert zich haar paard in de moderne wereld, een lief getemd dier waar ze veel van hield.
Ze weet dat ze in het tentenpark waar ze nu woont, binnenkort moet trouwen. Het is de gewoonte van haar stam dat meisjes jong trouwen. Ze is hier nog helemaal niet aan toe en vlucht naar haar geheime grot…
Bestellen
De oude man

De oude man

In De oude man wordt het bewogen leven geschetst van een joodse zakenman. Geboren te Antwerpen in 1901, als zoon van Duits-joodse ouders, is zijn familiale, zijn zakelijke en zijn liefdesleven gekleurd door het oorlogsgeweld. De taaie man overleeft al zijn familieleden, overwint alle problemen en voert zijn bedrijf naar ongekende hoogten. Op 87-jarige leeftijd is zijn levensvlam nog niet gedoofd. Hij ontmoet een vrouw, verovert haar en noemt haar "de kroon op zijn leven". De vrouw heeft zich bekwaamd in de astrologie, maakt contact met haar gidsen en door haar genezende handen voelt de oude man zich weer jong en gezond. Tot haar bezigheden en zijn verleden elkaar ontmoeten.
Bestellen