Lege brievenbus

Ja, en eindelijk brak dan de langverwachte vrijdag de 13e oktober aan. Dag dat het hoofdpersoontje Mare van het jeugdboek, met de moderne term, young adult, haar eerste pasjes in de boekenwereld zou gaan zetten. In de hoop dat zij veel kinderharten sneller zou laten slaan door de spanning van haar leven en de ontroerende ontknoping die volgt.

Onverbeterlijke langslaper die ik ben, (ik schrijf veel in de late uurtjes), sprong ik redelijk fluks uit bed in de blije verwachting straks het eerste exemplaar van Mare in mijn handen te voelen. Helaas, de brievenbus bleef leeg op een reclamefolder na. Intussen stond Mare in volle glorie op facebook en werd de cover bewierookt. Natuurlijk was ik blij en tevreden dat de cover zo positief onthaald werd, maar de lege brievenbus bezorgde me kopzorgen. Intussen is het dinsdagavond en nog heb ik een lege brievenbus. Het eerste exemplaar is toch niet ontvreemd door een enthousiaste fan? Of ligt toch niet ergens in de berm van een of ander landweggetje?

Sommige fans willen graag een gesigneerd boek; ik zoek hiervoor nog naar een oplossing. De kopzorgen zijn nog niet voorbij en toch kriebelt het al om mijn volgend manuscript op te poetsen en het levenslicht te laten zien.

Wat ben ik toch voor een zot?


Twitter Facebook LinkedIn VolgenKlein en fijn

Lege brievenbus

de sabeldans tussen auteur en uitgever

Schrijfsport

Coverperikelen